• امروز : پنجشنبه, ۱۴ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 3 April - 2025
1

اثر پژوهشی هنرمند مازندرانی در میان برگزیدگان چهلمین جشنواره موسیقی فجر

  • کد خبر : 1073
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۷
اثر پژوهشی هنرمند مازندرانی در میان برگزیدگان چهلمین جشنواره موسیقی فجر
کتاب «شِواش» اثر پژوهشی محمدابراهیم عالمی و فاطمه جعفری، به همراه کتاب «فرهنگ‌نامه موسیقی کتول» نوشته محمدرضا برزگر، به طور مشترک موفق به کسب رتبه سوم جایزه کتاب در چهلمین جشنواره موسیقی فجر شدند

به گزارش خبرگزاری ریتم، چهلمین جشنواره موسیقی فجر که از ۲۳ بهمن در تهران و برخی استان‌ها از جمله مازندران آغاز شده بود، شامگاه دوشنبه ۲۹ بهمن در تالار وحدت به کار خود پایان داد. این دوره از جشنواره با معرفی برترین‌های بخش پژوهشی و تجلیل از برگزیدگان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پایان رسید.

اثر پژوهشی موسیقی مازندران در جمع برگزیدگان
هیئت داوران در بخش جایزه کتاب موسیقی، اثر پژوهشی «شِواش» تألیف محمدابراهیم عالمی و فاطمه جعفری را که توسط نشر نُت منتشر شده، شایسته رتبه سوم این بخش معرفی کرد.

کتاب «شِواش» که در اردیبهشت ۱۴۰۳ رونمایی شد، به بررسی و معرفی آثار تولید شده توسط گروه موسیقی «شِواش» می‌پردازد. این گروه در دهه ۶۰ توسط استاد زنده‌یاد احمد محسن‌پور تأسیس شد و نقش مهمی در حفظ و احیای موسیقی مازندرانی داشته است.

محتوای کتاب «شِواش»
این کتاب شامل اشعار و مشخصات ۱۸۰ قطعه موسیقی مازندرانی از ۱۸ آلبوم منتشر شده توسط گروه «شِواش» است که به همراه آوانگاری، ترجمه و اطلاعات تکمیلی آثار گردآوری شده است.

علاوه بر این، زندگینامه بیش از ۵۰ هنرمند مازندرانی که طی بیش از سه دهه با گروه «شِواش» همکاری داشتند، در این کتاب گنجانده شده است. از ویژگی‌های شاخص این اثر می‌توان به بررسی پیشینه و ریشه‌های ترانه‌های مازندرانی اشاره کرد.

ادای دین به زنده‌یاد احمد محسن‌پور
محمدابراهیم عالمی، نویسنده کتاب، درباره این اثر گفت:
“کتاب «شِواش» صرفاً به آثار تولید و منتشر شده و برخی محورهای مرتبط با گروه موسیقی «شِواش» اختصاص دارد. این کتاب ادای دین من به استادم زنده‌یاد احمد محسن‌پور است که نقشی اساسی در زنده نگه‌داشتن موسیقی مازندران داشت.”

وی افزود:
“در این کتاب تلاش کردم تا ابعاد مختلف فعالیت سه دهه‌ای گروه موسیقی «شِواش» را مستند کنم. خوشبختانه با همراهی هنرمندان و دوستان، اثری درخور توجه از تاریخچه و دستاوردهای این گروه موسیقی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.”

برگزاری جشنواره با حمایت نهادهای هنری
چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، با همکاری معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی، از ۲۳ تا ۲۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در تهران و سایر استان‌ها برگزار شد.

لینک کوتاه : https://rhythm.news/?p=1073

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 5در انتظار بررسی : 5انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.