به گزارش روابط عمومی چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، عبدالجبار کاکایی درباره روند جدید داوری جشنواره امسال اظهار داشت: «برای نخستین بار، ترانهسرایان امکان ارسال مستقل آثار خود را داشتند و این آثار مورد ارزیابی قرار گرفت. این تغییر مثبت، فرصتی برای دیدهشدن بهتر ترانهسراها فراهم میکند و امیدواریم در دورههای آینده نیز ادامه یابد.»
وی درباره میزان مشارکت در این دوره از جشنواره گفت: «امسال ۹ اثر به دبیرخانه ارسال شد. درحالیکه تولید تکآهنگ در فضای مجازی به شکل گستردهای جریان دارد، به نظر میرسد برای افزایش مشارکت، ارتباط بیشتری با مؤسسات موسیقی لازم بود. احتمالاً تجربههای دورههای پیشین باعث شده برخی از هنرمندان تمایل کمتری به حضور در جشنواره داشته باشند، چراکه تصور میکردند تنها آثار دفتر موسیقی مورد توجه قرار میگیرد. اما خوشبختانه در این دوره، روند داوری تغییر کرده و آثار بهصورت گستردهتری بررسی شدهاند. بااینحال، ارزیابی ۹ اثر برای جشنوارهای در این سطح کافی به نظر نمیرسد.»
کاکایی درخصوص جایگاه ترانه در موسیقی امروز خاطرنشان کرد: «ترانهسرایی به دو شیوه اصلی انجام میشود؛ گاهی ابتدا ترانه خلق شده و سپس موسیقی روی آن قرار میگیرد، که از نظر ادبی به شعر نزدیکتر است و ارزش کلامی بالاتری دارد. در مقابل، زمانی هم هست که کلام بر روی موسیقی نوشته میشود، که ممکن است بهلحاظ ساختاری دچار تغییرات شود. هر دو این رویکردها، ارزشگذاری متفاوتی دارند و باید در داوری به آنها توجه شود.»
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی در تهران و استانهای مختلف کشور برگزار میشود.