به گزارش خبرگزاری ریتم؛ دومین شب از دومین دوره جشنواره ملی عودنوازی قشم با ۹ اجرای گروهی و انفرادی از هنرمندانی چون رونیکا توکلیفرد، رحمان مومنی، گروه نهیب، میثم البوعلی عباسی، آوا پریشانی، گروه نارنج، مجاهد عبدالهی، سیدمحمدعلی سبزواری و گروه کارما همراه بود؛ شبی پر از رنگ، صدا و روایتهایی که هر کدام، دنیایی از تجربه و احساس را به صحنه آوردند.
یکی از اجراهای چشمگیر این شب به گروه «نهیب» اختصاص داشت که با نوازندگی محمدرضا حسنخانی همراه بود. او که اکنون ۲۴ سال دارد، از ۱۶ سالگی عود مینوازد؛ سازی که به گفته خودش، انتخاب آن بیشتر از سر یک “توفیق اجباری” بوده است. حسنخانی پیشتر با ویلن کار خود را آغاز کرده بود اما پس از تجربهای کوتاه با سهتار، تصمیم گرفت بهواسطه مشاوره یکی از آشنایان، عود را بهعنوان ساز اصلی خود انتخاب کند؛ سازی که به لحاظ ساختاری نزدیکیهایی با ویلن دارد.
او درباره جشنواره گفت: «جشنواره در مجموع خوب بود، اما بخش صدابرداری نسبت به سال گذشته ضعیفتر عمل کرد.» این هنرمند که دوره قبل در بخش تکنوازی شرکت داشت، امسال با گروهی از نوازندگان ساکن اصفهان وارد بخش گروهنوازی شد.
حسنخانی همچنین بر ضرورت برگزاری جشنوارههای تخصصی برای سازهای ایرانی تأکید کرد: «جشنوارههایی که هم جامع باشند و هم تداوم داشته باشند، میتوانند انگیزهای جدی برای نوازندگان ایجاد کنند. در حال حاضر تنها سالی یک بار فرصت حضور در این فضا فراهم است، و آن هم با تردید از برگزاری. اگر همچون برخی کشورهای همسایه، فستیوالهای متعدد در سال داشته باشیم، این میتواند انگیزه، آموزش، تبادل تجربه و دیده شدن را برای هنرمندان ممکن سازد.»
در بخش دیگری از این شب، آوا پریشانی، نوازنده نوجوان عود، بار دیگر روی صحنه رفت. او پیشتر نیز در دوره نخست این جشنواره شرکت کرده بود و درباره دلیل حضور مجددش گفت: «چون این جشنواره مختص ساز عود است، تصمیم گرفتم دوباره شرکت کنم. از هفت سالگی به این ساز علاقهمند شدم. در یک کنسرت، اجرای عود را دیدم و همان لحظه عاشق آن شدم. از کلاس سوم دبستان نواختن را شروع کردم و حالا نزدیک به ۹ سال است که با این ساز زندگی میکنم.»
با حضور استعدادهای نوجوان و جوانی همچون آوا پریشانی و محمدرضا حسنخانی، دومین شب از جشنواره عودنوازی قشم با اجراهایی پراحساس و متنوع، نوید آیندهای روشن برای این ساز اصیل و کمتر دیدهشده را داد.