• امروز : شنبه, ۱۶ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
0

جزئیات کنسرت «آوای ملل» در روزهای پایانی فروردین اعلام شد

  • کد خبر : 1433
  • ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰
جزئیات کنسرت «آوای ملل» در روزهای پایانی فروردین اعلام شد
یکی از تهیه‌کنندگان و ناشران فعال حوزه موسیقی از برگزاری کنسرت چندملیتی «آوای ملل» با آهنگسازی فرشاد محمدی و حضور خوانندگانی از ایران و آذربایجان در روزهای پایانی فروردین‌ماه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ریتم؛ کامران همت‌پور، تهیه‌کننده، ناشر و پژوهشگر موسیقی ایرانی، از برگزاری کنسرت چندملیتی «آوای ملل» در روزهای پایانی فروردین‌ماه خبر داد. این پروژه با آهنگسازی و کارگردانی هنری فرشاد محمدی و با خوانندگی وحید تاج از ایران و زابط نبی‌زاده از جمهوری آذربایجان اجرا خواهد شد.

به گفته همت‌پور، کنسرت «آوای ملل» با حضور ۵۰ نوازنده از ایران، ترکیه و آذربایجان، تلاشی است برای بازآفرینی پیوندهای فرهنگی از مسیر زبان مشترک موسیقی. تاریخ و محل دقیق برگزاری این اجرا قرار است به‌زودی اعلام شود.

فرشاد محمدی، آهنگساز این پروژه، با نگاهی عمیق به موسیقی نواحی منطقه، اثری نوآورانه و ارکسترال را خلق کرده که در آن عناصر موسیقی دستگاهی ایران، مقام‌های آذربایجانی و مایه‌های پرشور ترکی در قالبی مدرن و چندلایه بازآفرینی شده‌اند. ساختار پلی‌ریتمیک، هارمونی‌های آزاد، تغییرات پیوسته در بافت صوتی و سکوت‌های معنا‌دار، از ویژگی‌های شاخص این مجموعه به شمار می‌رود.

ملودی‌های این اجرا، برگرفته از موسیقی فولکلور منطقه‌اند که با فضاسازی‌های نو و تلفیق سازهای شرقی و غربی، در قالبی تازه به گوش می‌رسند. برخی قطعات با الهام از آوازهای محلی بازسازی شده و برخی دیگر، ساختاری کاملاً جدید و مدرن دارند.

در مرکز این پروژه، دو صدای شاخص منطقه حضور دارند: زابط نبی‌زاده، از چهره‌های برجسته موسیقی مقامی آذربایجان با صدایی روایی و اصیل، و وحید تاج، خواننده شناخته‌شده موسیقی سنتی ایران که با لحنی گرم و شفاف، فضای اجرا را انسانی و درونی می‌سازد.

ارکستر این کنسرت، ترکیبی از سازهای ایرانی، آذربایجانی و ترکی، در کنار سازهای کلاسیک غربی چون ویولن، ویولا، فلوت، فاگوت، ترومبون و تیمپانی است که ساختار صوتی متفاوتی به اجرا بخشیده‌اند.

همت‌پور در پایان گفت: «آوای ملل» تنها یک اجرای موسیقایی نیست؛ بلکه بیانیه‌ای فرهنگی درباره اشتراکات تاریخی، احساسی و هنری ملت‌های منطقه است. در زمانی که مرزهای سیاسی گاه مانع گفت‌وگو می‌شوند، موسیقی می‌تواند همچنان زبان اتحاد باشد.

لینک کوتاه : https://rhythm.news/?p=1433

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.