• امروز : دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 14 July - 2025
0

موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی

  • کد خبر : 3382
  • ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۶
موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی
در سال‌های اخیر، موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی حتی در جهان تغییرات چشم‌گیری داشته است و آهنگسازان، روانشناسان کودک، و متخصصان آموزش با هم همکاری می‌کنند تا آثاری تولید کنند که هم از لحاظ موسیقایی غنی باشند و هم از لحاظ محتوایی مفید و هدفمند.

به گزارش خبرگزاری ریتم؛ در ادامه آلبوم های موسیقی «زنبورک»، با آهنگسازی و تنظیم سروش حاتمی آذر، «نوای نو» و آلبوم موسیقی «داستان جنگل» با آهنگسازی محسن نورانی به تازگی منتشر شده‌اند که به جزییات آن‌ها می‌پردازیم.

موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی؛ «زنبورک»
آلبوم موسیقی «زنبورک»، با آهنگسازی و تنظیم سروش حاتمی آذر حاصل سال‌ها پژوهش در راستای تولید و اجرای موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی است.

سروش حاتمی آذر درباره این آلبوم موسیقی نوشته است: «امروز به یقین می‌توانم بگویم که انگیزه اصلی این امر، ریشه در دوران کودکی‌ام دارد. آن منِ کودک، همراه با آوازها، لالایی‌ها، کتاب‌خوانی‌ها و قصه‌های مادرم، همچون پرنده‌ای کوچک به پرواز خیال و واقعیت در می‌آمدم و پدرم با در هم آمیزی آنها با طرح و رنگ و تصویر و عکس و سینما و موسیقی و انیمیشن و نقاشی‌هایش به تک‌تک تصاویر خیال‌انگیرم جان می‌بخشید.

بدیهی است اگر نبود این همه کِشش و کوشش آن دو، چنین بذری در جانم سبز نمی‌شد.

خوب به یاد دارم که از سال ۱۳۷۳ وقتی به عنوان معلم هنر کودکان مشغول به کار شدم، تنها سرمایه‌ام همین جوشش و عشقی بود که مادر و پدر در من نهادینه کردند.

حال پس از ۲۹ سال پژوهش و تولید در عرصه هنر و شعر کودک، ساخت ملودی، نوازندگی انواع سازها، تنظیم قطعات موسیقی، اجرای کنسرت برای کودکان، ثبت و ضبط آثار موسیقی، یک‌یک قطعات این مجموعه با حساسیت ویژه‌ای انجام‌شده است تا از این گذر، هم در روح و جان کودک تاثیر بگذارد، هم به موسیقی ملی و ایرانی در این عرصه پیشنهادهایی داده باشم و هم مقبول اهل موسیقی، والدین و کودکان سرزمینم باشد.

با احترام

به قامت بلند این مرز و بوم و به اساتید، پیشکسوتان و هنرمندان عرصه‌ی کودک، این مجموعه را به همه‌ی کودکان سرزمینم ایران، تقدیم می‌کنم.

سروش حاتمی آذر»

آلبوم موسیقی «زنبورک» اثر سروش حاتمی‌آذر با صدای امیر سهیلی شامل ۱۳ قطعه به نام‌های «زنبورک»، «خانواده»، «پل عابر»، «ورزش»، «خورشید خانم»، «قصه جیرجیرک»، «بادبادک»، «معلم»، «سمنو»، «انار»، «کنار دریا»، «چراغ بهاری» و در پایان نسخه بی‌کلام قطعه «انار» است.

 

موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی /ریتم خبرگزاری موسیقی نوجوان

موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی؛ «نوای نو»

آلبوم موسیقی «نوای نو» اثری از پندار عظیمی و امیر مهیار تفرشی پور و هامون هاشمی و با آهنگسازی باران زند پارسا و علیار افسری و پارسا خسروشاهی و راستین بارانی و سایدا توحیدیان و امیر علی کوره پز است.

این آلبوم موسیقی در سبک پاپ موسیقی کودک و شامل ۱۸ عدد قطعه موسیقی «دیلمان»، «شاه گلی»، «مسجد نصیرالملک»، «دماوند»، «پرسپولیس»، «روستای کندوان»، «عید نوروز۱»، «آرزوها»، «خانواده۱»، «کوه سهند»، «پاییز»، «خانواده۲»، «عید۱»، «سبزه هفت‌سین»، «عید۲»، «بهار»، «نوروز» و «عید نوروز۲» منتشر شده است.

آلبوم موسیقی «داستان جنگل» با آهنگسازی محسن نورانی با توجه به نیاز کنونی جامعه ایران در جهت لزوم شناخت هر چه بیشتر کودکان با مقوله موسیقی، آشنایی با صدا و رنگ صوتی سازهای جهانی نگارش و تنظیم شده است.

تلاش آهنگساز و تیم همراه بر آن بود تا مخاطب بتواند در خِلال شنیدن و خواندن مجموعه ای از داستان های کودکانه، با موسیقی و سازهای جهانی آشنا شود.

هسته اولیه این مجموعه با طرح آهنگساز و نگارش داستان ها توسط نویسنده آغاز گردید. در مراحل بعد، داستان ها در گروهی متشکل از مدرسین موسیقی کودک، کارشناس داستان های کوتاه و روانشناسان حوزه کودک به نقد و بررسی گذاشته می‌شد.

ویرایش مجموعه نیز با رویکردهای آموزشی و اخلاقی در هر مرحله انجام پذیرفت و در نهایت آنچه که تولید شد و اکنون شنیده می‌شود حاصل همراهی گروهی است که با دغدغه ارتقاء فرهنگ و هنر ایران زمین در این راه قدم برداشته اند و به طور حتم برای ادامه این مسیر نیز اهتمام خواهند ورزید.

در این آلبوم هر داستان مختص به یکی از سازهای موسیقی جهانی است که در ابتدای هر داستان کودک خردسالی آن را معرفی می‌نماید. برخی از داستان ها به داستان های بعدی مرتبط هستند و برخی دیگر به صورت مجزا یک داستان را روایت می کنند اما، در نهایت تمام داستان ها و شخصیت های آن ها در داستان جنگل جمع می شود.

مقدمه آلبوم پیش رو با همخوانی کر کودکان با ارکستر سازهای اُرف آغاز می‌شود و پس از آشنایی کودکان با صدای تمام سازها، پایان بخش این آلبوم نیز با همراهی گروه کر کودکان در یک قطعه سمفونیک انجام شده است.

داستان گوریل با معرفی ساز توبا، داستان جغد: با معرفی ساز هورن، داستان قو: با معرفی ساز ویولنسل، داستان فیل: با معرفی ساز کنترباس، داستان گنجشک: با معرفی ساز فلوت، داستان آهو: با معرفی ساز ویولا، داستان روباه: با معرفی ساز کلارینت، داستان اردک: با معرفی ساز اُبوا، داستان خرس: با معرفی ساز ترومبون، داستان پروانه: با معرفی ساز هارپ، داستان سنجاقک: با معرفی ساز پیکولو، داستان گراز: با معرفی ساز فاگوت، داستان اسب: با معرفی ساز ترومپت، داستان ماهی: با معرفی ساز ویولن، داستان وال: با معرفی ساز ویبرافون، داستان جنگل: با معرفی سازهای کوبه‌ای و در پایان ارکستر سازهای سمفونیک و گروه کر کودکان در این آلبوم موسیقی شنیده می‌شوند.

 

موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی /ریتم خبرگزاری موسیقی نوجوان

 

لینک کوتاه : https://rhythm.news/?p=3382

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.