گزارش خبرگزاری ریتم؛ رضا جمشیدی، دبیر کارگروه ادبیات کردی کرمانشاه، روز یکشنبه در گفتوگویی اعلام کرد: «هوره یکی از کهنترین آواهای زاگرس با قدمتی هفت هزار ساله است و باید برای حفظ و انتقال آن به نسلهای آینده تلاش کنیم.»
وی بر اهمیت برگزاری رویدادهای مرتبط با هوره برای حفظ این آوای اصیل و همچنین شناسایی استعدادهای نوجوان و جوان تأکید کرد و گفت: «در همین راستا، نخستین دوره مسابقه آوای باستانی هوره به همت کارگروه ادبیات کردی کرمانشاه، موسسه فرهنگی هنری دادگر، نشریه صدای آزادی و شرکت کوشک بتن در تیرماه امسال برگزار خواهد شد.»
جمشیدی با بیان اینکه این مسابقه در دو رده سنی زیر ۲۰ سال و بالای ۲۰ سال برگزار میشود، افزود: «هیچ محدودیت زبانی و جغرافیایی برای شرکتکنندگان وجود ندارد و علاقهمندان از استانهای کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، لرستان، ایلام و دیگر استانها میتوانند در این رقابت حضور یابند.»
او هزینه شرکت در مسابقه را ۳۰۰ هزار تومان اعلام کرد و توضیح داد: «هر شرکتکننده باید دو مقام هوره را در پنج دقیقه مقابل هیئت داوران اجرا کند تا براساس امتیازدهی، برگزیدگان مشخص شوند.»
دبیر کارگروه ادبیات کردی کرمانشاه در پایان گفت: «علاقهمندان جهت ثبتنام میتوانند با شماره ۰۹۱۸۸۳۱۰۱۹۸ تماس بگیرند.»
درباره هوره
به گزارش ریتم؛ هوره، آواز ممتد و بداههای است که خواننده با بهرهگیری از اشعار مختلف، آن را اجرا میکند. گاهی اشعار سروده خود خواننده و گاهی برگرفته از دیگر شاعران است. هوره در گذشته بیشتر مضامین مذهبی داشت و اکنون به مضامینی عاشقانه گرایش یافته است.
این آواز اصیل که در استانهای ایلام و کرمانشاه رواج دارد، به عنوان مادر تمامی آوازها و ترانههای ملتهای جهان شناخته میشود و با تاریخ، فرهنگ، نژاد و آیین خاصی محدود نمیشود.
مقامهای هوره شامل بانبنهای، بنیری چر، دودنگی، باریه، غریبی، ساروخانی، گل و دره، پاوه موری، قطار، هجرانی، مجنونی، سحری و هیلاوه است.